T: +31 (0)575-548578
M: +31 (0)6-50480904
F: +31 (0)84-7471685
E:
Postbus 138, 7200 AC Zutphen
Spoordijkstraat 33, 7205 BK Zutphen

Welkom op de website van Bouwcarrousel BV

Bouwcarrousel BV (en haar voorloper Stichting Bouwkringloop i.o.) is sinds 1999 actief als een aannemings- en handelsorganisatie die bij sloop-, renovatie- en herinrichtingsprojecten de herbruikbare bouw- en installatie- componenten demonteert, afvoert, reviseert en als tweedehands bouw- en installatieproducten weer afzet.

Sinds 2004 is Bouwcarrousel bv bovendien actief als aannemer voor duurzame verbouwingen, en met ingang van 2006 start Bouwcarrousel bv ook met duurzame woningbouw.

Bouwcarrousel bv vormt met haar werkwijze een unieke professioneel functionerende schakel in de keten tussen gebruik en hergebruik van bouwcomponenten. Daarmee wordt bereikt, dat de levensduur van bouw- en installatieproducten toeneemt, minder afval ontstaat, minder grondstoffen voor nieuwe producten nodig zijn, extra werkgelegenheid wordt gecreĆ«erd en kosten voor sloop, afvalverwerking en aanschaf van producten afnemen. Een win-win situatie voor economie en ecologie.

Bouwcarrousel bv is daarmee een maatschappelijk verantwoorde onderneming pur-sang. In haar oprichtingsstatuten staat vermeld, dat (al) haar projecten op duurzame wijze zullen worden uitgevoerd.

Bouwcarrousel zet activiteiten (in elk geval tijdelijk) stop; GRATIS BOUWMATERIALEN voor HULPORGANISATIES

Bouwcarrousel bv besluit haar activiteiten op het gebied van duurzaam slopen / demontagediensten (in elk geval tijdelijk) te staken.

Rob Gort (directeur): mijn "geaccumuleerde ervaring" over de afgelopen 10 jaar is, dat de tijd (markt) er grosso modo blijkbaar onvoldoende rijp voor was en nog steeds is... en op een gegeven moment gaat/is de rek er uit - ook prive.

Als ik opnieuw zou beginnen, zou ik door een paar "fouten" te vermijden (die achteraf zijn gebleken), het in economisch opzicht beter doen. Maar misschien stond de markt er 10 jaar geleden wel meer voor open dan nu - ondanks dat duurzaamheid steeds meer in de publiciteit is - niet alleen bij overheden en opdrachtgevers zoals woningcorporaties en grote bouwondernemingen, maar zelfs bij sloopaannemers.

Maar woorden zijn nog geen daden. En veranderen blijkt voor velen moeilijk. Ook voor gemeenten en opdrachtgevers.

Het is maar al te waar: the truth is inconvenient! (voor wie niet direct weet waar dit naar verwijst zie http://en.wikipedia.org/wiki/An_Inconvenient_Truth )

Onze kennis is/blijft beschikbaar voor de toekomst en voor derden. Advieswerkzaamheden verricht ik vanuit AGM Afval- & Grondstoffen Management, zie www.vanafvaltotgrondstof.nl.

Voor de voorraad van Bouwcarrousel van circa 160 TEU zeecontainers zoek ik een goede = maatschappelijk verantwoorde bestemming.

Erkende stichtingen en NGO's betrokken bij bouwprojecten in 3e wereldlanden of Oost-Europa kunnen zich bij mij melden voor gratis verkrijgen van bouwmaterialen.

Het transport naar de bestemming dient door de stichting / NGO zelf te worden bekostigd. Zeecontainers dienen te worden overgenomen tegen onze inkoopprijs.

Vaak zijn fondsen bereid een deel van de transportkosten / aanschafkosten te sponsoren.

Belangstelling voor de bouwmaterialen is al gebleken door diverse stichtingen, maar andere belangstellenden kunnen zich nog melden (situatie januari 2010).

U kunt uw belangstelling aan ons kenbaar maken door een email te sturen (zie voor de contactgegevens bovenaan de pagina evenals bij de tab "contact").

French/Francais Hungarian/Magyar English German/Deutsch Dutch/Nederlands
Laatste wijziging 07 Jan 2010 NetCoop Webhosting